Ételek hatása bőrünkre

ételek hatása

A FEHÉRJÉK nagyon fontos energiaadó anyagok, melyek lehetnek növényi és állati eredetűek.
Sok teljes értékű fehérje található a húsban, tejben, tojásban, burgonyában. Viszont egyre többet halljuk, hogy az állati fehérjék megemésztése nehézkes, és energiaigényes így a túl sok fehérje fogyasztása megterheli a szervezetet. Ez főként allergiás és ekcémás embereknél okoz gondot, mivel a megemésztetlen fehérjék felszívódnak a bélfalon keresztül, a véráramba kerülnek és károkat okozhatnak a szervezetben, bőrgyulladás és allergiás reakciók alakulhatnak ki.
Ezért szépségdiétához a növényi fehérjék fogyasztása javasolt.
Viszont ha kevesebb fehérjét fogyasztunk a szükségesnél, fáradékonyak leszünk, csökken a szervezetünk ellenálló képessége, és a bőrünk rugalmatlanná válik.

A SZÉNHIDRÁTOK biztosítják szervezetünk energiaszükségletének jelentős részét, de a fel nem használt szénhidrátok zsírokká alakulnak. Könnyebben zsírosodik a bőr, és pattanások is könnyen kialakulhatnak.

A ZSÍROK energiatermelésre fel nem használt része elhízáshoz vezethet, és szintén bőrzsírosságot okozhat.
A növényi zsírok, olajok fogyasztásától szinte megfiatalodunk, a létfontosságú telítetlen zsírsavak bőrszépítő, regeneráló hatásúak. Javítják a szervezet anyagcsere folyamatait. Kozmetikai célokra a búzát, kukoricát, mandulát, tökmagot és a lenmagot pakolások formájában alkalmazhatjuk.
Növényi fehérjét tartalmaznak az olajos magvak, dió, mogyoró, mandula stb.

A SÓ a szervezet vízháztartásában játszik szerepet, de ha túl sokat fogyasztunk belőle, gátolja a víz távozását, így ödéma, bőrzsírosság, hajhullás alakulhat ki.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a VITAMINOK mennyire fontosak szervezetünk és bőrünk egészsége szempontjából.
Sok gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, csíraféléket, olajos magvakat és nyers hántolatlan gabonát fogyasszunk.

A sok alkohol, kávé, cigi értágító hatású, rozáceát, gyomor és bélbetegségeket és keringési rendellenességet okozhat. A szemek alatti fekete, szürkés foltok, táskák okozói is főként ezek a káros anyagok.

Esetleg többet szeretnél megtudni a mai étkezési trendekről, és a belső harmónia mellett a külső szépség is érdekel.

Ha jobban érdekel a stílustanácsadás, és a személyre szabott színtanácsadás, akkor érdemes ellátogatnod tanfolyamunkra.

Jelentkezni a tanfolyam@csmok.hu e-mail címen lehet “általános stílustanácsadás” jeligével. 

November 30-ig regisztrálók most 30%-os kedvezményt kapnak a tanfolyam árából és egy personal shoppingot is kisorsolunk a tanfolyamon résztvevők között.

Közösségi oldalunk

Kapcsolati adatok

Tanterem
1055 Budapest Nyugati tér 9.
Telefon: +36 70/ 70-10-256
E-mail: info@csmok.hu